Oprichting en overname

Home » Oprichting en overname

Sinds 1946 vormt Eenzet een betrouwbare partner op het gebied van reinigings- en onderhoudsmiddelen. Ruim 70 jaar geleden betrad Eenzet de Nederlandse markt, voornamelijk binnen de automotive-branche. Het van oorsprong Duitse merk ‘Einszett’ werd jarenlang in België geproduceerd en wereldwijd verhandeld. In Nederland werd de vertegenwoordiging van het merk waargenomen door onder anderen Bob Nihot, oprichter van Eenzet en bedrijfsleider tot 1985. De huidige Eenzet-eigenaar, zijn dochter Brigitte Nihot, voorziet sindsdien met haar bedrijf het zuiden en westen van Nederland van het kwalitatief hoogwaardige Eenzet-product. Voor het noorden en oosten van Nederland is de afgelopen decennia een andere importeur actief geweest in Nederland, namelijk Enzo Nederland. Enzo (ofwel Eenzet Oost) is gedurende de afgelopen decennia geleid door de heer Wim Damhuis, die eveneens het stokje van zijn vader heeft overgenomen. Met beide importeurs kende Nederland volledige dekking van het merk Eenzet. Hedendaagse ontwikkeling is dat, na een periode van gescheiden importeurschap in Nederland, Eenzet vanaf 1 oktober 2019 landelijk zal opereren. De overname van Enzo Nederland door Eenzet zorgt ervoor dat heel Nederland bediend wordt door één betrouwbare partij die hoogwaardige en constante service en kwaliteit garandeert.

Ontwikkelingen door de jaren heen

De productie van de Eenzet-producten – in de loop der jaren uitgegroeid tot een breed scala aan reinigings- en onderhoudsmiddelen – heeft zich tientallen jaren afgespeeld in het Belgische Houthalen. Met het afbranden van deze fabriek in januari 2015 en de hiermee gepaard gaande beëindiging van Einszett in Duitsland, heeft Eenzet in Nederland sindsdien stevig aan de weg getimmerd. Het eigen beheer van productie en distributie in Nederland maakt Eenzet een zeer betrouwbare en volledig autonome speler in de markt van reinigings- en onderhoudsmiddelen in Nederland. Bovendien heeft deze autonomie tot gevolg dat er een stevige innovatieslag gemaakt is, om te kunnen beantwoorden aan de stijgende eisen en wensen van de professionele klanten van Eenzet. Daarbij werd het eveneens mogelijk om, naast het bedienen van de automotive-branche, in de sectoren transport en industrie maatwerk te leveren in alle vraagstukken omtrent reiniging, onderhoud, verzegeling en polijsten. Tot het jaar 2016 vond de verkoop van deze producten plaats middels vertegenwoordigers die met hun bestelbus klanten en prospects bezochten. Vanuit deze bus kon direct worden uitgeleverd op locatie bij de klant. Vanaf 2016 rijden de vertegenwoordigers van Eenzet in personenwagens, terwijl in Noordoost-Nederland nog altijd de oude vertrouwde bestelbus het straatbeeld siert. De snelle levering is echter in beide gevallen gegarandeerd. Hoewel levering aanvankelijk gericht was op het binnenland (en middels de overname geheel Nederland onder één vlag bediend kan worden), zijn de producten en (maatwerk)oplossingen van Eenzet ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Binnen de automotive-branche, maar ook op het gebied van openbaar vervoer en specialistische reiniging binnen de industrie, is Eenzet partner van ondernemingen in onder andere België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Servië en zelfs Suriname.

Bedankt voor uw vertrouwen

Dankzij het jarenlange vertrouwen en de loyaliteit van klanten in heel Nederland, heeft Eenzet deze belangrijke mijlpaal mogen bereiken. Uit naam van het volledige team wil Eenzet u hiervoor hartelijk danken. De overname die is gerealiseerd betekent dat u kunt blijven rekenen op de goede service en persoonlijke aandacht die u van Enzo en Eenzet gewend bent. Eenzet hoopt dan ook op een prettige voortzetting van de samenwerking met zijn bestaande relaties, verwelkomt u graag als nieuwe relatie, en wenst u allen goede zaken en een glansrijke toekomst!