Koninklijk hebben we ons nooit mogen noemen

Maar er werd wel geleverd aan het Koninklijk huis en wel op Paleis Soestdijk. Het wagenpark van wijlen Z.K.H. Prins Bernhard, waaronder zijn Ferrari ’s, maar ook de Rolls-Royce van wijlen H.K.H. Prinses Juliana en het zeiljacht De Groene Draeck van H.K.H. Prinses Beatrix werden onderhouden met de producten van Eenzet. Eveneens werd geleverd aan de Koninklijke Landmacht, Koninklijke Verkade fabrieken etc.

Oude archief facturen, krantenknipsels, etc.

Uit het oude archief zijn een aantal foto’s, facturen en krantenknipsels opgedoken, die we natuurlijk willen delen met diegenen die dit interesseert. Wat ooit begon in een oude schuur groeide uit tot een internationale onderneming die in 42 landen in Europa leverde. Nederland was het eerste exportland.

Wagenpark VW kever en productenpakket

Vertegenwoordigers reden met een VW kever in zowel Duitsland als Nederland, wat toetertijd met het kleinschalige productengamma ook mogelijk was.

Natuurlijk werd er continu doorontwikkeld en in rap tempo groeide het assortiment uit tot een volwaardig productenpakket voor zowel in- als exterieur, compleet met een technische lijn met smeermiddelen, remmenreinigers etc.

De VW kever werd te klein door de toename van de vele producten en de laatste VW Kever met kenteken GG-14-58 werd in 1972 vervangen. Later werd overgegaan tot directe uitlevering vanuit bestelbussen.

Door de jaren heen zijn zowel logo’s als verpakkingen gewijzigd.

Verpakkingen

Van oudsher werd bijna alles afgevuld in blik, m.u.v. de klein verpakking die een speciale gepatenteerde vorm had. De gebruikers die Eenzet van oudsher kennen zullen zich deze speciale vorm flesjes zeker herinneren.

Omdat de blikken zowel in liter als in vijf liter verpakking snel roestig werden, werd later gekozen voor zwarte kunststof kannen en zwarte PET flessen. Ook werd door de jaren heen het logo steeds mee veranderd en in een wat moderner jasje gestoken. Toch zullen velen zich het oude Eenzet logo nog goed kunnen herinneren.

Op de fabriek in België werden de eigen verpakkingen in kunststof gefabriceerd en van het restafval werden spaarvarkens geblazen in diverse kleuren, die op beurzen werden uitgedeeld.

Brand fabriek

Helaas zijn zowel de mallen van de klein verpakking met “speciale vorm” alsook die van de varkentjes bij een brand op 15 januari 2015 in vlammen opgegaan.

Oude doos

Met deze korte inleiding willen we onze nostalgie pagina graag onder de aandacht brengen met allerhande uit de “oude doos”.

Morris

De in Nederland gebouwde Morris bedrijfswagen rolde in 1968 van de band. Op 29 januari 1958 liep de 20.000ste Nederlandse Morris van de lijn. Het was een Minor 1000, uitgevoerd in stralend oranje lakwerk, afgewerkt met een ivoorkleurige bies, grille en wielen. Natuurlijk gepoetst met Eenzet!

Industrie

In 2021 bestond Eenzet 75 jaar in Nederland

Op deze nostalgie pagina staan foto’s van het 25 jarig bestaan van Eenzet, maar helaas zijn de foto’s van het 50 jarig bestaan tot nu toe nog niet teruggevonden. Het 75 jarig bestaan werd uitgesteld door Corona, maar daar hopen we in 2023 nog een feestelijk tintje aan te geven.

Uiteraard zullen we deze pagina bijwerken zodra er meer archiefmateriaal opduikt